Introducción lacsdespyrenees.com

La idea d'esta pàgina web és dur a terme una relació de tots els llacs del Pirineu, organitzats per valls (indicant la seua profunditat, superfície, fauna piscícola ... i il·lustrats amb fotografies), tots ells amb una fitxa sinòptica accessible amb un simple clic sobre un pla o un nom en la pantalla.

En vista de la quantitat tan nombrosa de llacs existent en el massís, el meu projecte s'ha anat allargant en el temps. Mai podré visitar tots estos llacs, però per mitjà d'Internet, amb el temps i un poc de la vostra ajuda ...

Lacs des Pyrénées
Val de Azun - Barrage du Tech

En els començaments d'esta pàgina web, l'objectiu era sobretot els Pirineus Occidentals Francesos, la seua classificació per departaments i valls, no obstant això he pogut extenderlo també als Centrals i Orientals.

Moltes gràcies a tots aquells que m'han ajudat fins al dia de hui!

Una secció sobre els Pirineus Espanyols està en curs d'elaboració.

Diversos autors han abordat el tema, un dels primers va ser Emile Belloc proveït d'una sonda, després l'aba Ludovic Gaurier qui a partir de 1906 va passar de 3 a 5 mesos a l'any vivint en una tenda de campanya, recorrent i cartografiant els llacs de la vessant francesa, arribant a comptabilitzar 520, empleando 25 anys de la seua vida per a dur a terme esta tasca.
Este aba va ser una dels pioners de la limnografia pirinenca (Ciència de les aigües estancades).Valle de Espot - Estany Gran d'Amitges

Alain Bourneton va escriure diversos llibres sobre els llacs en els anys 70, en el volum anomenat "Rivages Pyrénées" ( "Vores Pirinenques" ) comptabilitza 1500 llacs de diàmetre superior a 100 metres.

Alguns d'estos llacs no figuren tan sols en els mapes de l'Institut Geogràfic Francés ( IGN).

Louis Audoubert, autor igualment de diversos llibres sobre este tema, té registrats 2512 llacs !

Com guia pràctica, que podem portar en la motxilla, es pot utilitzar l'obra de Pierre Vergès de Rando edicions (1994) :
" Balades et pèches de lac en lac, dans li et autour du Parc National dónes Pyrénées " (Excursions i pesca de llac a llac, en l'interior i al voltant del Parc Nacional dels Pirineus).
Esta pàgina web no té cap interés comercial. Si voleu enviar fotos de llacs, així com qualsevol altra informació respecte d'això, serà molt ben rebuda. Moltes gràcies